Kuchnia – magazyn dla smakoszy

Aż wstyd się przyznać. Magazyn, które dzisiaj opiszę ma już 18 lat, a ja odkryłam go dopiero wchodząc do biblioteki mojego wydziału. Mowa tu o czasopiśmie Kuchnia – magazyn dla smakoszy.

Źródło: magazyn-kuchnia.pl

Pięknie wydany z niezwykłymi fotografiami potraw. Większą część magazynu stanowią przeróżne przepisy kulinarne, jednak to co lubię w nim najbardziej, to przedstawienie w ciekawy sposób produktów sezonowych na dany miesiąc. W grudniu są to karp, fasola mak, miód i mandarynka. To fajna inspiracja dla osób lubujących się w kuchni bazującej na sezonowych produktach. Na ostatnich stronach znajdziemy ciekawe reportaże i artykuły dotyczące kulinarnych podróży, zagranicznych smaków czy produktów regionalnych. Szczególnie mile zaskoczyło mnie to, że publikowane są tu też felietony Łukasza Łuczaja, polskiego botanika i popularyzatora polskiej przyrody, który opisuje jadalne dziko rosnące rośliny Polski. Mało kto wie, że można jeść pałkę wodną, a łąka i lasy mają w sobie tak duży lecz nieznany potencjał. Dla ludzi kochający wszelkie odkrycia kulinarne i przede wszystkim te bazujące na naszej rodzimej ziemi, będzie to z pewnością ciekawy materiał.

Strona magazynu tutaj.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s